Soolestiku probleemid ja kuidas looduslikult neid leevendada

Soolestiku probleemid on laialt levinud. Igal sümptomil on alati põhjus. Rütm on oluline. Mida regulaarsemad on sinu söögikorrad, seda paremini tunneb end sinu keha. Kindlasti oled kuulnud mõtet, et süüa tuleks rikkalik hommikusöök, keskpärane lõuna ja vaesemehe õhtueine. Täpselt sedasi meie organism toimibki kõige paremini. Isegi uuringud kinnitanud, et need vanad inimesed, kes sõid ja magasid igapäevaselt samal ajal, elasid kordades teistest kauem. Elades oma igapäevaelu kehale soodsate rütmide taktis paraneb organismi enesetervendusvõime tohutult. Lisainfot rütmi olulisuse ja pikaealisuse kohta leiad raamatust "AJARÜTMIDE MÕJU TERVISELE".

 

Kuidas enda seedetrakti toetada?

Magu tahab puhata ja nii on hea rakendada perioodilist paastumist ehk mitte näksida õhtuti, vaid jättagi teadlikult ööseks söögipaus 12-16h. Algselt võib harjumust olla keeruline muuta, aga otsusta ja juba 21 päeva möödudes näed tulemusi. Ülesöömine ehk pidev näksimine ja mao töös hoidmine võib viia igasuguste seedeprobleemideni. Ja seda ka pidevalt päevasel ajal näksides. Ole teadlik ja proovi teha pausid oma söögikordade järel.

Toeta oma seedekulgla baktereid hapendatud toitudega, lisades neid veidi oma igale toidukorrale. Ka taimed on imelised hapendatud kujul. Korja endale tuntud umbrohtu, rulli mahl veidi taignarulli või kruusiga välja ning lükka nad purki. Lisa maitse järgi veidi soola ja suhkurt ning törts vett, kõige peale suru kivi. Las see purk nüüd seisab toas 2-3 päeva koos kaanega.

Kõik mõruaineid sisaldavad taimed toetavad seedetalituse iga aspekti. Hea valik on näiteks artišokk, võililleleht ja -juur, takjas, ingver, mõni mõru maitsega roheline salat.

Kevadel võiks ka organismi puhastada laugulistega. Väga hea on karulauk, mis on olemuselt terav, soodustab seedimist ning turgutab immuunsust. Mõjub hästi maksale ning vähendab kehas põletikulisi protsesse. 

Üleüldine immuunsuse toetaja on imeline küüslauk, mida võiks võimalikult palju oma toidulauaga siduda.

 

soolestiku probleemid

 

Soolestiku probleemid ja mida teha, kui juba on käes mõni tõsisem mure?

Elustiil ja stress on ühed suurimaid kõhupuhituse ja põletikulise soole sündroomi põhjuseid. Soolestiku probleemid ja nende vältimine ei ole lihtne, kuid aitab, kui tegeleda mediteerimise, jooga või hingamisharjutustega, et olla hetkes rohkem kohal ja nii ka kooskõlas iseendaga.

  • Kõrvetised ja haavandid

    • Sel juhul on kasulikud kõik limaeritust toetavad taimed ehk kokkupuutel veega muutuvad nad limasarnaseks ja moodustavad sinu limaskestal kaitsva kihi. Taimedest võiks kasutada siin teelehte, raudrohtu, saialille, varemerohtu, vesiheina. Kõige tõhusam on värske taim. Valmista veebaasil, sest parim toime avaldub teena, vannina või suisa toiduna.
  • Kõhupuhitus

    • Siin on kõige paremad abilised taimemaailmast apteegitill, piparmünt, ingver, sest nad lõdvestavad pinges soolestikku ja lasevad gaasidel vabalt väljuda. Apteegitill on muideks mitmete imiku gaasivalu jookide põhikoostisosa. Juhul, kui taime teena või toiduna on keeruline sisse võtta, siis võib ka tilga piparmündi eeterlikku õli segada oliiviõlisse ja määrida otse kõhule. Seedimist soodustavad taimed on veel nt. teekummel, sidrunmeliss ja naistenõges.
  • Kõhulahtisus

    • Kõhulahtisuse korral on abilisteks kõik mikroobidevastased taimed nagu kaneel, monarda, teekummel, ingver ja habesamblik.

 

Seedemurede korral võiks eelistada vedelal kujul taime. Taimede tarvitamise eelis tee või tinktuurina on see, et nad on tajutavad kõikide meeltega ja hakkavad verre imenduma enne makku jõudmist. Kapslite või tablettide puhul võtab toime aega, sest kõigepealt peavad nad makku jõudma ja seal lagunemisprotsesse alustama.

Jaanuarikuise toitumise & taimede FB laivi soolestiku teemal, saad järgi vaadata allolevast videost.

Lihtne viis organismi puhastamine läbi teha

Tervisevalem: organismi puhastus, loovus, kohalolu on 7päevane virtuaalkursus, mille jooksul puhastame ära kõik energiakeskused ning selle tulemusena jõuad sügavamate taipamisteni iseendas. Terve nädala toetavad sind erinevad joogaseeriad, smuutid, värviteraapia ja hingamispraktikad. Loomulikult ei puudu ka taimevägi kui maagiline abiline. See on üks mõnus organismi puhastamine ja selle juures ei pea end üldse näljutama. Nädala lõppedes tunned end energilisemalt ning sinu ainevahetus on kiirenenud! 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.