Miks kõhuli magamine on halb?

Magamisasend võib mängida olulist rolli meie une kvaliteedis ja üldises heaolus. Üks levinud magamisviise on kõhuli magamine, kuid selles asendis magamisel on rohkelt negatiivset mõju meie kehale.

 

kõhuli magamine

Miks ei soovitata magada kõhuli?

Kaela- ja seljaprobleemid: Kõhuli magamine võib kaasa tuua kaela- ja seljaprobleeme, kuna pea ja kael peavad olema pikka aega sundasendis, tekitades nii ebamugavustunnet ja pinged kaelalihastes või seljas. 

Siseorganite surve: Kõhuli magamine võib tekitada liigset survet siseorganitele, eriti kopsudele ja maole. See survetegur võib omakorda mõjutada nii sinu hingamist kui ka seedimist. Kujutle, kuidas keharaskus ja surve suunatakse otse rindkere piirkonda, piirates kopsude liikuvust. Hingamine võib muutuda raskemaks, eriti neile, kellel juba on hingamisraskused. Samuti võib seedeprotsessis esineda häireid. Seega võib selline pikaajaline siseorganitele avalduv surve mõjutada oluliselt keha normaalset toimimist ning tuua kaasa ebamugavustunde.

Nahaprobleemid: Pidev näo survestamine vastu patja, viib kiirema kortsude tekkeni ja võib tekitada suisa erinevaid nahaprobleeme. Mõtle sellele, kuidas sinu nahk on pidevas kontaktis padjapinnaga ning kui see on surve all 7-8h ööpäevas, siis panustad oma harjumusega kortsude tekkesse või nende süvenemisse. Lisaks kortsudele võib näonahk muutuda vastuvõtlikumaks erinevatele ärritustele, kuna pidev hõõrdumine mõjutab naha loomulikku niiskustasakaalu. 

Tuimus ja surin: Kui valid kõhuli magamise, võib juhtuda, et käed ja jalad hakkavad aeg-ajalt surisema või muutuvad tuimaks. See on seotud närvi kokkusurumisega, kui keha püsib liiga pikka aega ühes ja samas asendis, mis võib omakorda mõjutada vereringet ja närviimpulsse. 

 

näojooga harjumused

Kuidas valida parim padi selili magamiseks?

Hea öine uni algab õige padjavalikuga, eriti kui oled valmis selili magajaks hakkama või soovid oma unekvaliteeti parandada. Õige padi mängib olulist rolli une kvaliteedis ja üldises heaolus. Mõtle hoolikalt läbi oma vajadused ja eelistused ning vali padi, mis vastab parimal viisil sinu unenõuetele.

Üks olulisemaid aspekte on padja võime pakkuda piisavat tuge kaelale ja lülisamba loomulikule kõverusele. Padi peab tagama neutraalse selgroo joonduse, vähendades seeläbi kaelavalu ja ka jäikust. Padi peaks kohanduma sinu kaela anatoomiaga, luues mugava ja toetava keskkonna.

Materjali valik mängib suurt rolli nii mugavuse kui ka toe seisukohalt. Mäluvaht on muutunud populaarseks valikuks, kuna see kohaneb ideaalselt pea ja kaela kujuga. Mäluvaht padjad pakuvad personaalset tuge ja võimaldades lihastel lõõgastuda.

Mitmetel patjadel on kontuurdisain, mis mitte ainult ei toeta pead ja kaela, vaid aitab kaalul ühtlaselt jaotuda. See omadus toetab selgroo loomulikku kõverust, tagades optimaalse mugavuse ja tervisliku unepositsiooni.

Õige jäikuse tase on samuti üks võtmetähtsusega aspekt. Sinu padi peaks olema piisavalt toetav, et säilitada õige joondus, kuid mitte liiga jäik, et tekitada ebamugavustunnet. Parimad padjad kohanduvad individuaalsete vajadustega, tagades optimaalse uneasendi.

Materjali hingavus on oluline tegur, eriti neile, kellel on kalduvus öisele tugevale higistamisele. Vali padi, millel on hingav kangas, mis aitab reguleerida temperatuuri ja ennetada ülekuumenemist une ajal.

Padja suurus ja paksus peaksid sobima ideaalselt sinu kehamõõtmetega ja isiklike eelistustega. Padjakõrgus ja -paksus mõjutavad mugavust ja toetust ning seetõttu on oluline leida just sinule sobivad mõõtmed.

Meie soovitame Homca ortopeedilist patja, mis on ergonoomiliselt kujundatud toetama kõiki magamisasendeid. Padi ümbritseb mugavalt pea ja kaela, kohandub pea ja kaela loomuliku kumerusega, toetades pead, kaela, õlgu ja selga neutraalses asendis, et tagada hea une jaoks stabiilne magamisasend. Suurepärane padi ka selili magamist õpetama ja toetama. Soeta padi.

 

selili magamine

Kas siidist padjapüür on päriselt vajalik?

Silmapaistvate omaduste poolest tuntud siidpadjapüürid on sageli kiidetud nende potentsiaalsete kasude tõttu naha hooldamisel ja vananemisvastase mõju saavutamisel. Allpool toon välja mõned põhjused, miks siidpadjapüürid on heaks valikuks vananemise märkide ennetamisel.

  1. Vähenenud hõõrdumine: Erinevalt puuvillast omab siid siledat pinda, mis vähendab hõõrdumist padjapüüri ja naha vahel. See nõrgem hõõrdumine aitab ennetada joonekeste teket, mis võivad aja jooksul tekkida.
  2. Säästab nahka: Siid on pehme ja õrn materjal, mis ei põhjusta nahaärritusi ega liigset survet. See võib olla eriti kasulik tundliku või õrnema nahaga inimestele, vähendades kortsude riski.
  3. Niiskuse säilitamine: Siid on tuntud oma võime poolest säilitada niiskust. Siidist padjapüür aitab nahal säilitada oma loomulikku niiskustaset, ennetades liigset kuivust.
  4. Temperatuuri reguleerimine: Siidil on loomulikud temperatuuri reguleerimise omadused, aidates hoida sind suvel jahedana ja talvel soojana. Stabiilne ja mugav temperatuur une ajal aitab omakorda soodustada üldist sära sinu nahal.
  5. Kasulik ka juustele: Siidi sile pind vähendab hõõrdumist ka juustele, mis võib aidata vähendada juuste sassiminekut ja murdumist ning soodustada tervislikumat väljanägemist.
  6. Hüpoallergeensed omadused: Siid on omadustelt hüpoallergeenne, mistõttu on vähem tõenäoline, et see kogub tolmulesti ja teisi allergeene. See on eriti kasulik variant allergilise või tundliku naha korral.

Kuigi siidpadjapüürid on populaarsed oma potentsiaalsete nahahoolduse eeliste poolest, tuleb märkida, et individuaalsed kogemused võivad erineda. Samuti on oluline säilitada head nahahooldust, hoida nahka niisutatuna ja kaitsta seda päikese eest, kui soovid saavutada parimaid vananemisvastaseid tulemusi.

 

selili magamine ja näojooga

 

Meie soovitame Renessy padjakatteid, mis on valmistatud 100% orgaanilisest mooruspuu siidist charmeuse koega ning pakuvad erakordset mugavust ja muudavad sinu unekogemuse öiseks naudinguks. Siidist padjakate tagab tervema naha ja juuksed – ennetab kortsude teket, säilitab naha niiskusesisalduse ning vähendab juuste väljalangemist ja murdumist. Renessyga saad igal hommikul nautida puhast nahka ja vähem pusas juukseid. Soeta padjapüür.

Miks on igaõhtune näo puhastamine oluline?

Enne magamaminekut näo puhastamine on oluline osa tervislikust nahahooldusrutiinist. Puhastamine aitab säilitada naha loomulikku pH tasakaalu. Tasakaalustatud pH on oluline naha kaitsebarjääri jaoks, mis, kui on häiritud, võib põhjustada kuivust, tundlikkust ja muid nahaprobleeme. Päeva jooksul võib nahale koguneda meik, koos mustuse ja saasteainetega. Ööseks meigi näole jätmine ummistab poorid, põhjustades vistrike ja naha ärritust. Näo puhastamine aitab eemaldada meigijääke, võimaldades nahal une ajal hingata ja taastuda.

Keskkonnamõjud, tolm ja bakterid kogunevad päeva jooksul nahale. Näo puhastamine enne magamaminekut aitab eemaldada need mustuse ja saasteained, vähendades akne ja põletiku tekkimise riski. Puhtad poorid toetavad naha tervist. 

 

 

Näoõli ja looduskosmeetika

 

 

Öösel läbib nahk loomuliku uuendusprotsessi. Näo puhastamine enne magamaminekut aitab eemaldada surnud naharakud, võimaldades nahal taastuda, eriti, kui kasutad looduslikke nahahooldustooted nagu näoõlid ja näopalsamid. See omakorda soodustab säravamat ja nooruslikumat nahka.

Lisaks on näopuhastamise aeg ideaalne näo treenimiseks. Meie uus treeningseade "Näopinguldaja" pinguldab näokontuuri, vähendab topeltlõuga ning kujundab näoovaali. Lisaks aitab see abiline sul saavutada struktuursema ja nooruslikuma välimuse, eemaldades lõua ja kaela ümber kogunenud liigse rasva. Säästa aega ja tee kahte asja korraga! Kiika e-poodi! Alternatiiv on sooritada manuaalseid näojooga harjutusi õhtuse puhastusruniini ajal. Mõlemal juhul, su nahk näolihased tänavad sind.

 

 

näohantel

 

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.