Näorullik: mis see on ja kuidas seda kasutatakse?

Näorullik ja -rullimine oli vanasti Hiinas vaid eliidile reserveeritud. Alguse sai see iluprotseduur 7. sajand. Väidetavalt on maiad seda kasutanud massaaži- ja meditatsioonivahendina juba üle 5000 aasta.

Näorullikuga tehtav näomassaaž lõdvestab lihaseid ja vähendab kortse. Samamoodi nagu sinu keha tunneb end pärast aktiivset treeningut, mõjub rullimine näolihastele. Lisaks kõigele väheneb ka pooride ummistumine tänu regulaarsele rullimisele.

Näorullik on loodud poolvääriskivist ning on ka ilutööriist, mis on nii näomassaaži kui näojooga osa.Toodet on olemas erinevatest kividest nt. jadeiit, ametüst, roosa kvarts jpt. MaiWistiku valikust leiad jadeiidist näorulliku. Hiina meditsiin viitab jadeiidile kui “taevakivile”. Teadaolevalt lõdvestab kivi närvisüsteemi ja aitab kaasa toksiinide eemaldamisele. Jadeiit on jaadi perekonda kuuluv kivi. Sümboliseerib küllust, armastust, truudust, noorust ja hea tervist. Kristall pole mitte ainult esteetiline, vaid suurt rolli mängib ka see, ta on katsudes jahe. Mõni entusiast hoiab rullikut suisa enne kasutamist üleöö külmkapis.

Miks on näorullik kasulik?

Külma aistingu tekitamist koos surve avaldamisega just näopiirkonnas on kasutatud tõhusalt sajandeid. Põhjus on väga lihtne: külm piirab verevoolu antud piirkonnas ja surve paneb lümfivedeliku liikuma lümfisõlmedesse, mis omakorda filtreerivad kehas olevaid toksiine. Näorullikuga tehtav näomassaaž lõdvestab lihaseid ja vähendab kortse.

 

näorullik ja näojooga

 

Näorullik ei ole ainult oluline osa näojooga praktikast, vaid ka väärtuslik vahend näonaha tervise ja ilu tagamisel. Selle kasutamine mitte ainult ei aita lõdvestada pinges lihaseid, vaid toetab ka lümfi- ja verevoolu tööd. Lümfi- ja verevool on äärmiselt olulised naharakkudesse toitainete kandmisel ja toksiinide eemaldamisel.

Näorullimine on nagu iga näomassaaž ehk aitab stimuleerida vereringet ja lümfiringlust. Leevandab akne arme ja muid näopiirkonna arme. Akne armid taanduvad juba mõne päevase rullimise tulemusena. Mõned meie armid on üsna sügavad ja eeldame, et ainult laseroperatsioon võib neid vähendada. Rullimine aga toetab naharakkude uuenemist ja mida regulaarsemalt seda teed, seda paremad on tulemused. Nahk uueneb pidevalt, sest koosneb erinevatest kihtidest ning uued rakud tekivad alati kõige alumisse kihti. Sealt edasi liiguvad nad kihtide kaupa ülemise kihi suunas ning lõpuks eemalduvad kehalt. Väga suur roll on nahastruktuuris kollageenil, sest see hoiab naha elastse ja kortsuvabana. Näorullik stimuleerib kollageeni tootmisprotsesse.

 

Näorullik ja kuidas valida õiget?

  • Päris kivi
    • Jälgi, et sinu näorullik on päris poolvääriskivi mitte järgi tehtud ja värvaineid lisatud toode. Õige rullik on tavaliselt katsudes ka raske. 
  • Pehmendused
    • Samuti on oluline, et rullik ei kriuksuks, sest nii kaob võimalus meditatiivselt oma rullimise proseduure igapäevaselt sooritada. 
  • Värv
    • Päris jadeiit on looduslikult tumeroheline või heleroheline kivi, millel on looduslikud mustrid nagu valged keerised või mustad täpid. Kui rullikul pole seda värvi ega puudusi, on see võlts. Ükski poolvääriskivist rullik ei saa olla teisega identne.
  • Haprus 
    • Näorullik on kukkumisel kergesti purunev, võltsmarmor aga mitte.

     näorulliku kasutamine

     

    Näorulliku kasutamine

    Suur rullikuots sobib hästi näole ja kaelale ning väike rullikuots sobib silmade ümbrusesse. Näorullik on eriliselt hea kinnitusega, mis tagab helivaba rullimiskogemuse. Alusta alati kaelapiirkonnast suunaga üles poole. Rullides läbi erinevad piirkonnad, kuid alustades tee mõtteliselt nägu keskelt pooleks ja liigu alati suunaga keskelt äärte suunas.

    Enne alustamist eemalda meik ja näole kogunenud mustus ning kanna sellele niisutavat salvi või kreemi. Näoullik muudab igapäevase nahahoolduse veel mugavamaks, sest näopalsami või näoõli pealekandmisel saad suunata õige koguse just sinna, kus kõige enam seda on vaja. Sobib ka näojooga harjutuste ette soojenduseks. Puhasta alati näorullik peale kasutamist. Kiiretel hetkedel piisab, kui tõmbad otsad pehme lapiga üle, kuid 1x nädalas võiks kindlasti iluvõlurit seebiveega pesta. 

    Näorulliku kasutamine tõstab kõigele lisaks ka tuju! Sobib kasutada nii hommikul kui õhtul eelnevalt puhastatud nahale, rulli korraga 5-10 minutit. 

    Tegemist on poolvääriskivist rullikuga ehk mida rohkem me rullime, seda rohkem ka kivi energia väheneb. Seega lisaks pesemisele on ka laadimine oluline. Laadida saab täiskuu ajal nt. asetades rullik aknalauale või puhastades taimetõlvikut tossutades (nt. salvei). 

     

     

    Liitu ka meie kinnise näojooga ja loodusliku nahahoolduse Facebooki grupiga. Seal jagame erinevaid nippe ja kogemuslugusid, kuidas igapäevane näorullimine nahka mõjutab. 

    Jäta kommentaar

    Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.