Ilu saladused: Sügisese nahahoolduse lemmikud ja näpunäited

Nahahoolduse vajadused võivad oluliselt erineda olenevalt aastaajast, tulenedes keskkonnateguritest nagu temperatuur, niiskus, tuul ja päikese käes viibimine.

Talv võib küll pakkuda lumiseid ilusaid vaateid, kuid samal ajal paneb see meid proovile. Seepärast tuleb võtta aega ja astuda sellele lumisele perioodile vastu tugeva ja niisutava hooldusega, mida sinu nahk väärib. Talvel on õhk sageli kuiv ja külm, mis võib viia naha dehüdratsioonini ja ärrituseni. Keskendu rikkalike niisutavate toodete kasutamisele, et võidelda kuivuse vastu ja säilitada naha niiskustase. Kaalu paksemaid niisutajaid nagu kehaõlid ja -vahad, sest need lukustavad niiskuse raku sisse ja annavad lisakaitse sinu nahale.

Kevadel võivad temperatuurid kõikuda. Kohanda oma nahahooldusrutiini vastavalt ilmamuutustele. Keha- ja näoõlid suudavad pakkuda lisakihti niisutust ja kaitset, kui nahk kohaneb nende varieerumistega. Kui liigud talvest kevadesse, kaalu õrna koorimist surnud naharakkude eemaldamiseks ja naha jume parandamiseks. Alusta päikesekaitse kasutamist, sest päike muutub intensiivsemaks.

 

 

looduskosmeetika

 

Suve kuumuse ja niiskuse tingimustes võivad rasked kreemid ja niisutajad mõnikord tunduda liiga koormava või viia suisa liigse rasu tootmiseni ning võimalike vistrike tekkeni. Keha- ja näoõlid pakuvad kergemat viisi naha niisutamiseks, vältides rasvase tunde teket. Kuumus võib põhjustada ka naha suurenenud niiskuse kadu. Keha- ja näoõlide kandmine pärast duši või vanni aitab hoiustada niiskust raku sees, ennetades dehüdratsiooni. Kõrgem UV-kiirguse tase nõuab olulist päikesekaitset.

Kui sügisel ilmad jahenevad on vajalik taas kasutusele võtta rikkalikumad niisutajad ja nahka niisutavad tooted nagu mesilasvaha palsamid või kehavõid. Aita parandada suvel saadud kahjustusi toodetega, mis sisaldavad ravimtaimede häid ühendeid, antioksüdante ja üldiselt aineid, mis soodustavad naha uuenemist. Jätka fookuse hoidmist naha niisutamisel, sest õhk muutub üha kuivemaks ja sinu nahk vajab erilist tähelepanu.

 

Mida peaks nahahoolduses sügisel silmas pidama?

Vastupidiselt ootusele võivad sügisel külmema ja kuivema õhu tingimustes olla vajalikud tugevamad niisutajad, et naha kuivust ja karedust vältida. Sügis on hea aeg lisada nahahooldusrutiini antioksüdantiderikkaid tooteid, mis mitte ainult ei kaitse nahka keskkonnakahjustuste eest, vaid aitavad ka suvise päikese mõjusid leevendada.

Sügisel tuleb kindlasti lisada koorimine oma nädalasse, mis aitab eemaldada suviseid kahjustusi ning tuua esile säravama naha. Kuivem õhk nõuab õrnemaid puhastustooteid või puhastusõlide kasutamist, et säilitada naha niiskustaset.

 

kehakoorija

 

Miks valida just looduskosmeetika?

Sügis on mitte ainult ilmastiku, vaid ka naha jaoks muutuste aeg. Looduslikud nahahooldustooted sisaldavad sageli mahedamaid taimseid koostisosi, mis aitavad nahal sujuvalt üle minna suve karmidest tingimustest sügise kuivematele ja jahedamatele oludele.

Nahk võib keskkonna muutudes muutuda tundlikumaks. Looduslikud koostisosad põhjustavad harvemini ärritust või negatiivseid reaktsioone, tehes neist sellel perioodil turvalisema valiku.

Paljud looduslikud nahahooldusained on rikkad vitamiinide, antioksüdantide ja oluliste rasvhapete poolest, mis toidavad ja parandavad nahka. Pärast suvist päikese ja ilmastiku mõju saavad need ained aidata naha uuenemiprotsesse.

Looduslikud õlid nagu kanepi- ja oliiviõli sarnanevad naha loomulikele õlidele, mistõttu sobivad nad suurepäraselt naha kaitsebarjääri säilitamiseks. See barjäär aitab lukustada niiskust ja hoida nahka niisutatuna terve päeva vältel.

 

looduskosmeetika

 

Kuidas erineb loodus- ja tavakosmeetika? Mis on kummagi plussid-miinused?

  • Koostisosad:
  • Looduslikud nahahooldustooted on formuleeritud looduslikest koostisosadest nagu taimede ekstraktid, eeterlikud õlid ja õlid. Nendes toodetes välditakse sünteetilisi kemikaale, parabeene ja kunstlikke lõhnaaineid.
  • Kommertslikud nahahooldustooted võivad sisaldada nii looduslikke kui ka sünteetilisi koostisosi, sealhulgas säilitusaineid, lõhnaaineid ja keemilisi lisandeid. Need tooted keskenduvad toote pikale säilivusajale ja massitootmisele.
  • Toodete loomine:
  • Looduslik nahahooldus keskendub looduslike koostisosade olemasolevatele eelistele ja nende sünergiale nahaga. Toodete loomisel pööratakse peamiselt tähelepanu naha toitmisele, vältides samal ajal karme kemikaale.
  • Kommertslik nahahooldus prioritiseerib kiireid tulemusi ja ideaalset lõhna/välimust. Toodetes võib olla aktiivseid kemikaale või sünteetilisi ühendeid, et saavutada soovitud efekte.
  • Keskkonnamõju:
  • Looduslikud nahahooldustooted kasutavad tavaliselt jätkusuutlikku tooraine hankimist, orgaanilisi koostisosi ja keskkonnasõbralikke pakendeid. Nende eesmärk on minimeerida keskkonnamõju kogu tootmis- ja utiliseerimisprotsessi jooksul.
  • Kommertslik nahahooldus eelistab kulutõhusaid tootmismeetodeid ning kasutada vähem jätkusuutlikke koostisosi ja pakendeid, mis omakorda suurendab nende keskkonnamõju.
  • Naha tundlikkus:
  • Looduslikud tooted kasutavad sageli õrnu koostisosi, mis vähendavad nahaärrituse tekkimise riski. Need võivad sobida tihti pareminigi tundlikule nahale või inimestele, kellel esineb allergiaid.
  • Kommertslik nahahooldus sisaldab tihti sünteetilisi lõhnaaineid, säilitusaineid ja karme kemikaale, mis võivad põhjustada naha tundlikkust, ärritust ja allergiat.
  •  Väärtused:
  • Paljud looduslikud nahahooldusbrändid rõhutavad läbipaistvust, loetledes selgelt koostisained ja avaldades tootmisprotsesside tausta. Lisaks järgivad nad julmusevabu tavasid ja kasutavad eetilist tooraine hankimist.
  • Kuigi mõned kommertsliku nahahoolduse brändid võivad rõhutavad samuti läbipaistvust ja eetilisi väärtusi, ei tee seda kõik. Fookus erineb brändi prioriteetide järgi.

 

looduskosmeetika

 

Kuidas sügisel nahka õigesti hooldada looduskosmeetikaga? 

Alusta päeva lühikese dušiga, mis on justkui äratuskell nahale. Leige või isegi jahe vesi aitab stimuleerida vereringet ja äratab meeled. See pole mitte ainult ergutav, vaid aitab ka nahal säilitada oma niiskustasakaalu. Kuum vesi on su vaenlane ja kuivatab liigselt.

Niisutamine on sügisel eriti oluline, kuna õhk muutub kuivemaks. Siin tulevad mängu ravimtaimedega rikastatud kehaõlid nt. meie Bloomik kortslehe ja punaseristiku õli. Need mitte ainult ei niisuta nahka, vaid toovad kaasa ka looduse aroomid, mis rahustavad meie meelt.

Näole keskendudes kasuta mesilasvaha ja ravimtaimedega rikastatud toitvat Happik või Curetik palsamit. Need palsamid toidavad nahka sügavuti, tagades vajaliku niisutuse. Lisaks tuleks teha lihtsaid näojooga harjutusi, mis aitavad stimuleerida verevoolu, säilitada naha elastsust ja lihastoonust.

Vähemalt üks kord nädalas võiksime lisada ka Female Force raudrohu koorijaga koorimise oma rutiini. See aitab eemaldada surnud naharakud ja stimuleerib uue naha tekkimist.

Õhtu saabudes on aeg lasta päeval kogunenud stressil ja mustusel nahalt lahkuda. Kuid ära lihtsalt pese oma nägu tavalise seebiga! Anna endale hetk, et tõeliselt hoolitseda oma naha eest.

Haara pudel Clensik angervaksa näoõli, mis on justkui loodud selleks, et sulatada ära kogu päeva jooksul kogunenud mustus ja meigijäägid. Hellita oma nahka selle silitava puudutusega, kandes õli õrnalt üle näo.

Nüüd on aeg endale pakkuda hetk lõõgastust, alusta näomassaažiga. Masseeri ringjate liigutustega põsesarnade juurest otsaesiseni, las näolihased lõdvestuvad ja meel rahuneb. Kui sul on käepärast näorullik, siis see on nagu väike luksuslik kingitus sinu nahale. Rulli seda õrnalt üle näo, lastes sellel stimuleerida vereringet ja vähendada turseid. Tunne, kuidas nahk äratatakse ellu ja nägu särab loomulikust ilust.

Võib öelda, et sügiseses nahahoolduses on midagi maagilist. See on aeg, kus saame ühendust võtta loodusega, hoolitsedes samal ajal enda eest. Lühike dušš, ravimtaimedega kehaõli, toitev palsam, näojooga ja koorimine - need on sammud, mis aitavad meil säilitada tervislikku ja säravat nahka sügise karguses.

 

Eesti looduskosmeetka

 

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.