Talvine nahahooldus: Sinu särava naha teejuht

Talvine ilm on nahale karm, põhjustades kuivust, ärritust ja muid probleeme. Võtame tänases postituses teema osadeks lahti ja peale lugemist oskad juba ise imeliselt oma naha eest hoolt kanda isegi selles kargelt näpistavas ilmas. Terve ja niisutatud nahk lisab mitte ainult mugavustunde, vaid aitab ka ennetada talviseid nahaprobleeme.

 

Kuiv nahk - Kuidas jääda niisutatuks nii seest kui ka väljast?

Üleminek paksemale niisutajale talvisel perioodil on äärmiselt mõistlik samm, kui soovid anda oma nahale täiendavat kaitset. Külm ja tuuline ilm võivad põhjustada naha kuivust ning kasutades talvel rasvasemat niisutajat nagu palsam või salv, saad tagada nahale intensiivsema ja pikemaajalise niisutuse. See on eriti oluline, kuna õhuniiskuse langus ning kütteseadmete kasutamine aitavad naha niiskustaset kiiresti vähendada.

Õlide ja vahade baasil kreemid ja salvid,erinevalt kergematest losjoonidest, sisaldavad tavaliselt rikkalikumaid koostisosi, mis aitavad säilitada niiskust ja moodustada nahale kaitsekihi. Eriti oluline on see, et nad ei sisalda vett. Rasvased koostisosad nagu mesilasvaha, sheavõi või oliiviõli võivad talvel olla eriti tõhusad, moodustades nahale barjääri, mis aitab kaitsta seda karmide ilmastikutingimuste eest. Erinevad ravimtaimed toetavad naha uuenemiseprotsesse.

Nii üleminek paksemale niisutajale kui ka naha barjääri tugevdamine on olulised sammud talvise ilmaga toimetulekuks. See mitte ainult ei aita säilitada naha niiskustaset, vaid võib ka vähendada kuivusest tingitud ärritusi ning jätta naha tervema ja kaitstumana. 

 

 

Hüdratsioon on alati väga oluline, eriti aga talvekuudel, mil külm õhk kipub olema loomult kuivatav ning keskküte eemaldab naha niiskust veelgi. Kui meie keha ei saa piisavalt vedelikku, mõjutab see otseselt naha seisundit, muutes selle kuivaks, ketendavaks ja punetavaks. Külm ilm ja soojendussüsteemid võivad koos töötades luua keskkonna, kus nahk kaotab kiiresti niiskustaseme. Selleks, et seista vastu kuivusele ja säilitada naha elastsust ning pehmust, on esmane soovitus juua päeva jooksul rohkelt vett. Vesi aitab mitte ainult säilitada naha niiskust, vaid toetab ka keha üldist tervist. Maitsevee saamiseks võid lisada sinna meelepäraseid ravimtaimi nagu piparmünt, meliss, kummel, pihlakas vms.

Vesi on tihti jahe ja sageli tuuakse see põhjuseks, miks mitte piisavalt vedelikku tarbida. Lisaks vee joomisele võib kaaluda ka teiste jookide tarbimist näiteks taimeteed. Samuti on oluline meeles pidada, et alkoholi ja kofeiini liigne tarbimine viib omakorda kehast vedelikku välja.

Küttesüsteemid on talvel suurepärane võimalus säilitada mugavat temperatuuri, kuid need võivad samal ajal kaasa tuua kuiva õhu, mis mõjutab negatiivselt naha seisundit. Üks viis sellele vastu seista on kasutada õhuniisutajat, mis aitab lisada õhku vajalikku niiskust. See mitte ainult ei aita leevendada naha kuivust, vaid võib ka mõjuda positiivselt limaskestadele j üldisele heaolule, eriti kui sul on hingamisteede probleeme või kalduvus kuivale nahale.

Õrn puhastus: Tähelepanu väärib hoolikas ja õrn puhastusrutiin

Eelista õrna, niisutavat puhastusvahendit, mis aitab eemaldada mustust ja meiki, kuid samal ajal säilitada naha loomulikud õlid. Sellised puhastustooted on olulised, et vältida naha kuivust ja ärritust, mis võivad tekkida liiga agressiivse puhastuse tulemusena. Levinud alkoholipõhised vahendid võivad nahale olla liiga karmid. Need eemaldavad naha loomulikud õlid, põhjustades ärritust, punetust ja kuivust. 

Üks suurepärane valik on kaaluda puhastusõli või -palsami kasutamist, eriti efektiivseks meigi eemaldamiseks. Need tooted mitte ainult ei eemalda tõhusalt meiki, vaid pakuvad ka nahale täiendavat niisutust ja jätavad selle pehmeks ning siledaks. See lähenemine aitab säilitada naha loomulikku tasakaalu ja ennetada liigset kuivust. Näoõlid on üldiselt õrnad ja sobivad enamikele nahatüüpidele, sealhulgas tundlikule nahale.

 

 

Kaitse oma huuli

Huuled on talvisel perioodil eriti vastuvõtlikud kuivusele ja lõhenemisele. Et hoida neid niisutatuna ja pehmetena, on soovitatav kasutada kvaliteetset huulepalsamit. Vali palsam, mis sisaldab rikkalikke koostisosi nagu mesilasvaha või sheavõi, kuna need aitavad lukustada niiskust ja kaitsta huuli karmide ilmastikutingimuste eest.

Mesilasvaha sisaldab looduslikke ühendeid näiteks A-vitamiini. A-vitamiin on tuntud oma nahka uuendavate omaduste poolest ja aitab säilitada huulte tervist. Mesilasvahal on põletikuvastased omadused, mis leevendavad ärritunud või põletikulist nahka huultel. Kui huuled kipuvad punetama või paistetama, võib mesilasvaha huulepalsam pakkuda parimat leevendust.

Huulepalsami regulaarne kasutamine on oluline mitte ainult esteetilistel kaalutlustel, vaid ka selleks, et hoida huuled tervena ja ennetada lõhenemist, mis võib tekitada ebamugavustunnet.

 

 

Hoolitse käte eest

Käed on sageli esimesed, mis puutuvad kokku külmade tuulte ja temperatuurimuutustega, mis omakorda võib põhjustada kuivust ja lõhenemist. Et kaitsta käsi talvisel ajal, on soovitatav kanda kindaid, et vähendada kokkupuudet külmaga.

Lisaks kinnastele on oluline kasutada regulaarselt rikkalikku kätekreemi. Kvaliteetne kätekreem aitab säilitada naha niiskustaset, leevendada kuivust ning ennetada lõhenemist. See on eriti oluline kätepiirkonnas, kus nahk on tavaliselt õhem ja tundlikum. 

Curetik salv on sinu käte parim sõber nahahoolduses! See kätekreem on loodud spetsiaalselt selleks, et toetada ja hoolitseda sinu naha eest, olgu see siis kare, ketendav või kuiv. Curetik vereurmarohuga nahamurede leevendaja salviga saad unustada sügeluse, kuivuse ja ebamugavustunde, avastades uue kindluse ja mugavuse igapäevases nahahoolduses. See kätekreem on tõestanud end mitte ainult tavalise kätehooldustootena, vaid on osutunud tõhusaks ka mitmete nahaprobleemide leevendamisel, sh psoriaasi, dermatiidi ja ekseemi korral. Curetik sügavniisutav salv tungib sügavale sinu naha kihtidesse, muutes selle mitte ainult pehmeks ja siledaks, vaid toetades ka selle tervist.

Nii raudrohi kui ka vereurmarohi on tuntud oma põletikuvastaste omaduste poolest. Põletik on levinud faktor erinevates nahaseisundites, sealhulgas punetuses ja ärrituses. Nende ürtide põletikuvastased toimed aitavad nahka rahustada, muutes need sobivaks isegi tundliku või kergesti ärrituva naha korral. Lisaks on taimedes peidus antioksüdandid. Taimed aitavad kaitsta nahka vabade radikaalide poolt põhjustatud oksüdatiivse stressi eest, mis aitab kaasa enneaegsele vananemisele ja nahakahjustustele.

 

Kuidas talvisel ajal õigesti koorida ja niisutada?

Naha koorimise tähtsus on märkimisväärne igal aastaajal, kuid on oluline seda teha ettevaatlikult, eriti talvisel perioodil, kui nahk võib olla eriti tundlik ja kuiv. Liigne koorimine võib suurendada naha tundlikkust, põhjustada ärritust ja koorumist ning süvendada juba esinevat kuivust.

Piira koorimist kord nädalas. See sagedus on piisav, et eemaldada surnud naharakud, parandada naha tekstuuri ja soodustada rakkude uuenemist ilma liigse ärrituseta. Enne koorimist veendu, et nahk on niiske. Niiske nahaga koorimine aitab vähendada hõõrdumist ja muudab koorimisprotsessi õrnemaks.

Pärast koorimist jälgi oma naha reaktsiooni. Kui märkad liigset punetust, ärritust või sügelust, võib olla vajalik koorimissagedust vähendada või valida veelgi leebemad tooted.

Niisuta nahka alati pärast koorimist, et taastada niiskustase ja säilitada naha pehmus. Ideaalne on kasutada kehaõli, mis aitab lukustada niiskust nahas. Kvaliteetset kehaõli võiks kindlasti kasutada ka peale igat pesu. Meie Bloomik kehaõlis on punasel ristikul ja kortslehel põletikuvastased omadused, mis aitavad rahustada ärritunud või põletikulist nahka. Samuti sisaldavad mõlemad antioksüdante, mis aitavad säilitada naha tervist ja kaitsta seda enneaegse vananemise eest.

Kuidas toitumine mõjutab sinu nahka külmade ilmade ajal?

Sinu toitumine mängib olulist rolli naha tervises, eriti talvekuudel, kui külm ilm ja temperatuuride muutused mõjutavad naha niiskustaset. Tasakaalustatud toitumine, mis on rikas vitamiinide ja mineraalide poolest, saab toetada naha heaolu. Püüa lisada dieeti rohkem värskeid puu- ja köögivilju ning vali täisteratooted. Need toidud sisaldavad mitmesuguseid kasulikke toitaineid, mis aitavad nahka niisutada ja kaitsta väliste keskkonnamõjude eest. Eraldi mainimist väärib omega-3 rasvhapete roll naha tervises. Kala, linaseemned, chia seemned ja kreeka pähklid on head allikad omega-3 rasvhapete saamiseks. Need rasvhapped aitavad säilitada naha loomulikku niiskustaset, toetavad põletikuvastaseid reaktsioone ning võivad anda nahale tervisliku ja särava väljanägemise.

 

 

Üldiselt on oluline mõista, et naha tervise säilitamine talvekuudel hõlmab mitmekülgset lähenemist, kus nii välised kui ka sisemised tegurid mängivad olulist rolli. Pöörates lisa tähelepanu nii koduõhule kui ka toitumisele, saad aidata nahal püsida niisutatuna ja tervena isegi karmides ilmastikutingimustes. Seega, kui soovid hoida oma nahka terve ja niisutatuna talveperioodil, pane rõhku nii välisele niisutamisele kui ka piisavale veetarbimisele. Oluline on luua tasakaalustatud igapäevane rutiin, mis hõlmab nii naha välist hooldust kui ka keha sisemise niisutamise toetamist. Abistava looduskosmeetika valiku leiad meie e-poest.

1 kommentaar

Margit

Sooviks toote kataloogi,tänud 🥰

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.