Kuidas sotsiaalmeedia mõjutab enesearmastust?

Sotsiaalmeedia on muutunud oluliseks osaks meie igapäevaelust, olles platvormiks, kus jagada oma elu hetki, saavutusi ja mõtteid. Kuid kas see mõjutab meie enesearmastust positiivselt või negatiivselt?

Üks viis, kuidas sotsiaalmeedia võib mõjutada meie enesearmastust, on võrdlus teistega. Kui sirvime läbi Instagrami voogu või vaatame sõprade postitusi Facebookis, võime tihti leida end võrdlemas oma elu teiste vastu. Kas nende reisipildid on ilusamad kui meie omad? Kas nende saavutused on muljetavaldavamad? See võrdlus võib viia enesehinnangu langemiseni ja enesearmastuse vähenemiseni.

Teine oluline aspekt on ideaalsete standardite edendamine. Sotsiaalmeedia on täis filtreid, Photoshopiga töödeldud pilte ja ideaalsete hetkede kuvamist. See loob illusiooni täiuslikust elust ja välimusest ning paneb meid püüdlema saavutuste poole, mis võivad tihti olla ebarealistlikud. See suurendab enesehinnanguprobleeme ja vähendab enesearmastust. TikTok astub aga veel ühe sammu edasi, kus on võimalik märgata selget poolitumist teemaviidete järgi. Sa kas oled aktsepteeritud näoga või mitte - ja just nii lihtsalt see ongi.

 

Mis juhtub, kui kantaali kalle on negatiivne?

Canthal tilt'i võib tõlkida eesti keelde kui "kantaali kalle". See viitab ülemise ja alumise silmalau nurgale. Seda terminit kasutatakse sageli näo esteetika ja plastilise kirurgia aruteludes. Positiivne kantaali kalle tähendab, et silma välisnurk on kõrgem kui sisenurk, andes silmadele ülespoole suunatud kaldenurga. Vastupidiselt tähendab negatiivne kantaali kalle, et silma välisnurk on sisenurgast madalam, mis annab silmadele allapoole suunatud kaldenurga.

See on anatoomiline omadus, mis võib inimeseti erineda ja mõjutada silmade ja näo üldist välimust. Positiivse kantaali kalde korral on silmade välisnurgad veidi ülespoole suunatud meelekoha suunas, mis on sageli seotud nooruslikuma ja erksamana näiva ilmega ning tihti peetakse seda atraktiivseks.

Alternatiivselt on mõned TikToki arvamusliidrid hukka mõistnud negatiivse kantaali kalde, mis on toonud kaasa kommentaare stiilis: "Negatiivne kantaali kalle, sa pole piisav."

Kui sul on positiivne kantaali kalle, tekib mulje, et su silm on veidi avaram. See annab kergelt nooruslikuma mulje, sest aja jooksul, kui inimene küpseb ja saab vanemaks, võib sageli tekkida negatiivne kantaali kalle või isegi silmalau tugev vajumine.

 näojooga

Looksmaxx, Hardmaxx ja Divorcemaxx

"Looksmaxxing" on TikTokis leviv trend, mis haarab noori mehi, kes soovivad paremad välja näha. Looksmaxxerid jagavad nõuandeid naha hoolduse, soengute ja isegi keeleharjutuste kohta lõua kontuurimiseks. 

"Hardmaxxerid" on inimesed, kes on huvitatud rohkem kui lihtsalt nahahooldusest ja soengutest - neid huvitavad traditsioonilised kosmeetilised protseduurid nagu lõualuu implantaadid, ninakorrektuurid, süstitavad täiteained ja isegi ekstreemsemad protseduurid nagu jäsemete pikendamise operatsioonid.

"Divorcemaxxerid" on need, kes tulevad välja suhetest ja riputavad peale seda üles postitusi oma kaaslase pihta, mis kõik ikka välimuses valesti oli, et nad suhtest ära tulid. 

 

Mewing on päris tehnika

"Mewing" on trend, mis algas Briti ortodonti, John Mew, poolt välja töötatud tehnikana, kus keele õige asend aitab lõuakuju parandada.

Lõuakuju muutmiseks on olemas ka näritavad silikoonist abivahendid. 

Kõik trendid on siiski üldistavad ja nendega teadmatusest kaasa minnes võid end korralikult vigastada. Näojooga, mida tuntakse ka kui näolihaste harjutusi või näofitnessi, hõlmab spetsiifilisi liigutusi ja tehnikaid, mille eesmärk on toniseerida ja tugevdada näo- ja kaelalihaseid. Regulaarne näojooga õige praktika aitab pakkuda mitmesuguseid eeliseid, sealhulgas paremat lihastoonust, vähenenud kortsude sügavust ning nooruslikumat välimust. Lisaks nõuab praktiseerimine tähelepanu ja keskendumist, kuna keskendud konkreetsetele liigutustele ja aistingutele näos. See saab aidata parandada meel-keha seost ja üldist kehateadlikkust. Broneeri eratund info@maiwistik.eu või kuula videoloenguid.

 

Vaata lähemalt Saade Laser klipist. Teeme mõned näojooga harjutsed ka :)

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.