Kuidas deodorant mind mürgitab?

Sinu lümfisüsteemil, mis on osa immuunsüsteemist, on palju funktsioone. Nende seas keha kaitsmine sissetungijate eest ja kehavedelike taseme säilitamine. Igasugused haigused ja ummistused mõjutavad ka lümfisüsteemi tavapärast tööd. Tänase postituse kõige olulisem roll on tal aga jääkainete transportimine kehast välja.

 

 looduslik deodorant

 

Mis juhtub kui lümfisüsteem on blokeeritud?

Inimesel on umbes 600-700 oakujulist lümfisõlme, mis kaitsevad keha infektsioonide eest ja filtreerivad lümfivedelikku. Lümfisõlmed asuvad kogu kehal.

Lümfi liikumist võib takistada vähene liikumine, haiguse põdemine või toitainetevaene toitumine. Sellepärast ongi oluline peavalu korral alati kõgepealt 0,5l vett juua ja seejärel alles mõelda, kas on midagi tõsist või oli lihtsalt lümfisüsteemis blokeering, mille vesi taas liikuma pani. 

Meie keha katavad mitmed lümfisõlmed. Fookusesse võtame need, mis asuvad kaenla all. Nende kaudu eemalduvad mürgid kehalt ja tänu sellele, et piirkond seal on soe ja niiske hakkavad bakterid vohama, mis omakorda võib tekitada ebameeldiva lõhna. Mida tugevamini lõhnab sinu higi, seda kiiremini tuleks korrastada oma söögivalikud. Maailmas on mitmeid näiteid nendest inimestest, kes toituvad tervislikult ja on suutnud isegi higilõhna neutraliseerida ning seetõttu ei vaja deodorante.

Toidulauale lisa kindlasti:

  • rohelised ristõielised köögiviljad (brokkoli, lillkapsas),
  • rohelised lehtköögiviljad (kale, erinevad salatid),
  • erinev umbrohi (võilill, naat, karulauk, kortsleht, teeleht) sisaldavad palju klorofülli, vitamiine ja mineraale,
  • tarbi kindlasti piisavalt vett.

Kindlasti võiks 1-2 korda aastas teha läbi kehapuhastus. Detox ei pea tingimata olema nälgimine, seedetraktile on võimalik puhkust anda mitmel viisil: smuutide, toormahlade või suisa veega. Puhkus on kehale vajalik, et maks saaks tegeleda vanade jääkide filtreerimisega, mis igapäevaste söögikordade vahel ei pruugi lõpuni eraldatud saada, sest me sööme pidevalt juurde.

 

kreemdeodorant

 

Miks on alumiinium deodorant mulle halb? 

Kosmeetika ja nahahooldus on samamoodi äri nagu iga teine. Tavaline 24-72h kaitsev deodorant blokeerib lümfisõlmede tööd, sest sisaldab alumiiniumit, ja tänu sellele ei saa mürgid vabalt kehast enam väljuda. Mis juhtub, kui sulgeme ühest kohast läbikäigu? Toksiinid proovivad mujale liikuda, mis omakorda võib avalduda aknena näol või seljal. Keha on alati peegel sellest, mis sisekeskkonnas parasjagu toimub.

Rahvusvaheline vähiinstituut ütleb, et deodorantide kasutamise ja rinnavähi vahel puudub seos. Mõeldes nüüd loogiliselt, siis võib siin tugev seos olla, kui blokeerime lümfi töö ja mürgid peavad mujale liikuma, siis rinnapiirkonnas asuvad lümfisõlmed on hea ja ligidal olev asukoht, kuhu suunata see, mida me tegelikult ei vaja. Seda enam, et deodoranti kasutab inimene igapäevaselt. Eriti imetavad emad võiksid siinkohal hetkeks mõelda, mida täpselt nad oma lapsele edasi soovivad anda.

Lisaks on alumiinium tuntud kui neurotoksiline aine, mis aitab kaasa kognitiivse düsfunktsiooni tekkele ja võib soodustada Alzheimeri tõbe.  

 

Kas deodorant võib põletikku põhjustada?

Deodorandiallergia on teatud tüüpi kontaktdermatiit, mille põhjustavad higistamisvastaste toodete koostisosad. Seda tüüpi allergia võib põhjustada punetust ja põletikulist nahka.

Lõhnaained on higistamisvastastes vahendites kõige levinumad naha ärritajad. Lisaks võivad kaubanduslikes toodetes ärritada propüleenglükool, formaldehüüd, triklosaan, parabeenid ja lanoliin. Mitmete nende ainete kohta öeldakse samuti, et need võivad vähi tekkele kaasa aidata.

 

looduslik deodorant

 

Kuidas higistada ilma lõhnata?

Mida rohkem sõltud higistamisvastastest vahenditest, seda rohkem ka neid vajad. See on kaassõltuvus suhe, sest mida rohkem toksiine talletad, seda rohkem eritub neid kehast välja. Higi sisaldab tegelikult naturaalseid õlisid, mis on antibakteriaalsed ja spetsiaalselt selleks, et hoida sind puhtana. Just nii, toksiinid, mida sa ei lase oma kehalt eemaldada on need, mis põhjustavad selle kohutava lõhna.

Selle asemel, et kasutada pooride blokeerimiseks alumiiniumklorohüdraati ja alumiiniumtsirkooniumi, kasuta hoopis looduslikku deodoranti. Naturaalsed deodorandid sisaldavad ohutuid aineid nagu näiteks kookosõli, tärklis ja muud äratuntavad komponendid. Need koostisained neutraliseerivad halva lõhna ning erinevad pulbrid aitavad liigset niiskust imada. Kõige olulisem on aga see, et keha saab vabalt higistada ja toksiine sel viisil väljutada. Lisaks kasutatakse lõhnaainetena vaid eeterlikke õlisid, mis on konsentreeritud taimed.

Meie valikust leiad mõnusa männi ja kummeli kreemdeodorandi Freshik, mis sobib nii meestele, naistele kui ka teismelistele. Looduslik deodorant vajab harjumist ja temale üleminek võtab aega, sest keha tahab puhastuda. Olenevalt inimesest võib see võta 2-4 nädalat. Kasutades kreemdeodoranti tuleks meeles pidada ka seda, et soojusega on toode pehmem ja mida külmem on temperatuur seda kõvem on tekstuur. Hea nipp on võtta purgis tükike, panna kaenla alla langetada korraks käsi, sest nii soojendab kehatemperatuur hästi toote ning saad sõrmega lihtsalt naha sisse hõõruda. Vajadusel võid mitu korda päevas deodoranti kasutada, kuid üleminekuperioodi möödudes ei ole see enam vajalik.

    Jäta kommentaar

    Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.