Immuunsuse tugevdamine: oma sisemise kaitseväe eest hoolitsemine

Immuunsuse tugevdamine ja tema hoidmine on alati väga oluline. Kindlasti tead, et suur osa viirusnakkusi saab alguse stressist, ülepingutusest ja unepuudusest. Juba veidi märgates, et võiksid hakata haigeks jääma, tuleks võtta tempo maha ja puhata ning magada, siis saab keha end taastada. Uni mängib suurt rolli haigusest taastumisel. Külmetuse või gripi püstijalu põdemine suurendab teiste nakkuste ohtu nt. põskkoopa- või kopsupõletik. Hästi toimiv immuunsüsteem on nagu sinu enda isiklik kaitsevägi, kelle peamine eesmärk on kaitsta sissetungijate eest. Kõige olulisemad on siin seedesüsteem, ninaõõs ning nahk, sest nende võimuses on ründajad juba piiril kinni pidada. 

 

immuunsuse tugevdamine

 

Tervis ei sõltu ainult sellest, mis me täna teeme ja valime, vaid ka sellest, mida tegime eile, eelmine nädal ja eelmine kuu. Hea tervis on meie elustiili osa. Tegelikult ei ole terve olemises mitte midagi keerulist, sest vajame:

  1. piisavalt unetunde;
  2. D-vitamiini;
  3. küllaldaselt aluselist vett;
  4. rohket värsket toitu ja liikumist;
  5. töö ja puhkuse vahele tasakaalu;
  6. ja mida vähem stressi kogeme, seda parem.

Hetkel, kui midagi sellest nimekirjast puudu jääb, hakkabki organism varusid kasutama ning siis, kui ta peaks end kaitsma mõne viiruse eest, ta enam ei suuda. Enneta mitte ära oota tagajärgi.

    Mis juhtub, kui immuunsuse tugevdamine ei ole õnnestunud?

    Järgnevalt leiad ühe hea põhjaliku video sellest, kuidas me jääme haigeks ja mis roll on stressil selle kõige juures. Seletab lahti rakubioloog Dr. Bruce Lipton. Tema sulest on ilmunud ka mitmed väga head raamatud, mida soovitan lugeda. Eesti keeles on olemas näitieks "Uskumused ja bioloogia: Teadvuse, mateeria ja imede jõu vabastamine."

     

     

    Immuunsuse tugevdamine ja looduslikud abilised

    Mikroobidevastased taimed hävitavad otseselt mikroobe (viiruseid, baktereid, seeni). Juhul, kui immuunsuse tugevdamine on vajalik, siis siilikübar lülitab kiirelt boosti peale ja takistab kärmelt viiruse levikut. Ta on ka looduslik süljeerituse suurendaja. Aedvaak, habesamblik, monarda, liivatee, salvei, küüslauk, ingver, püha basiilik, sidrunmeliss, raudrohi jpt - kasutatase hingamisteede ja seedekulgla, naha ja organismi teiste piirkondade nakkuste korral.

    Madal immuunsus, millele viitavad autoimmuunhaigused, krooniline astma või korduvad nakkused on sageli seotud soolestiku viletsa seisundiga ning vale toitumisega. Immuunsüsteemi saab erinevate toitudega ise edukalt toetada. Näites kodumaistest taimedest rohejahu.

    Organismi A-vitamiini taset tõstavad oranzid puu- ja juurviljad. Tervislikud rasvhapped vähendavad põletikku nt. pähklid, seemned, avokaado, metsik lõhe. C-vitamiin on kindlasti üks väga oluline turgutaja, eriti saab teda tsitruselistest, kibuvitsast ja nurmenukust. Aromaatsed taimed nagu ingver, küüslauk, mädarõigas - kõik elavdavad vereringet ja parandavad seedimist, mis omakorda aitab patogeenidest vabaneda.

    Hapendatud toidud nagu kimchi, hapukapsas, köögiviljad varustqavad organismi heade bakteritega. Hapendada saab ka taimi nt. karulauku, naati, võilille. Lase loovus valla! Sobib mõnusaks salatiks pea iga toidu kõrvale. Sinu keha on sulle tänulik, sest lisaks põletiku vähendamisele, saab ka immuunsus tuge.

    Lisaks eelnevale on oluline ka vesi, et limaskestad oleks niisutatud ning jääke oleks kehast hõlpsam eemaldada. Hea õige vesi rakule on aluseline vesi, sest kõik kehavedelikud – veri, lümf, rakkude sisene- ja rakkudevaheline vedelik on soolakad ja aluselised. 2 liitri vee kohta ½ teelusikat Himaalaja soola ja ½ teelusikat 4-soola pulbrit või soodat.

    Väldi:

    1. unepuudust;
    2. stressi;
    3. suitsetamist;
    4. liigset alkoholi;
    5. liigset suhkurt;
    6. halba toitumist;
    7. veepuudust.

    Jäta kommentaar

    Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.