Mälu parandamine: kuidas seda ise teha?

Mälu parandamine - pole oluline, kui vana sa oled, sest kunagi ei ole hilja oma mälu eest hoolitseda. Meie mälu ja kognitiivseid võimeid mõjutavad pestitsiidid muutes aju talitust aeglasemaks, sellepärast ongi oluline süüa võimalikult palju puhast ja tervislikku toitu. 

4 peamist mälu mõjutavat tegurit on:

  • unepuudus - öösel puhastub keha toksiinidest
  • vilets toitumine - liigne suhkur, veepuudus
  • istuv eluviis
  • liigne stress

 

Mälu on mõeldud kasutamiseks

Mida rohkem tegeled spordiga, õpid uusi asju või sooritad nt. ristsõnu, seda parem on ka aju ja mälu tervis. Aju aitab aktiivsena hoida mediteerimine, lugemine, käsitöö, loomadega tegelemine, nuputamismängud jne. Iga uue asja õppimine mingi aja tagant on alati kasulik.

Räägitakse, et Rooma keiser Julius Caesar ja Makedoonia keiser Aleksander olevat tundnud nägu- ja nimepidi kõiki oma sõjamehi. Neil mõlemal oli 30 000+ sõdurit..

 

mälu parandamine

 

Inimene õpib kogu elu

Aju koosneb 60% ulatuses rasvadest ja tänu sellele on pingelisel perioodil eriti oluline, et organismi rasvade tasakaalule rõhku pandaks. Meie esivanemate toidusedelis oli omega-6 ja omega-3 rasvhapete vahekord umbes 1:1, tänapäevases toiduvalikus aga on omega-6 rasvhappeid rohkem kui omega-3 rasvhappeid. See omakorda toetab kehas põletike teket. Hästi mõjuvad siin nt. linaseemned, kanepiseemned, pähklid, mandlid, oliivõli ja avokaado. Iga päev võiksid kombineerida midagi neist oma menüüsse. Mälu parandamine on sinu enda kätes!

 

Mälu parandamine ravimtaimede abil

  • Rosmariin - kasutamise traditsioonid mälu parandava taimena ulatuvad Vana-Rooma aegadesse. (tarbida kuurina)
  • Sidrunmeliss - ärevusvastane ja tujutõstev toime. Ideaalne tähelepanu parandamiseks ja ka hüperaktiivsuse vähendamiseks. 
  • Salvei - sissehingamine parandab meeleolu ja kognitiivseid võimeid.
  • Rohemünt - tõstab tähelepanu ja keskendumisvõimet.
  • Piparmünt - aitab paremini tähele panna ja meenutada.
  • Mustikad (aga ka teised marjad) - tugevalt antioksüdatiivsed. Uuringud on kinnitanud, et mustikad suudavad suisa tagasi pöörata vananemisega seotud vaimset mandumist. 

 

Retsept: mälu parandamine

  1. Sidrunmeliss
  2. Piparmünt
  3. Rosmariin 

Võta üks teelusikatäis kõiki taimi ja vala peale 2 tassi kuuma vett, lase tõmmata 10 minutit. Naudi!

Meie tasuta Facebooki live saad järgi vaadata järgnevast videost.

 

 

Pestitsiidid kehast välja

Tervisevalem: organismi puhastus, loovus, kohalolu on 7päevane virtuaalkursus, mille jooksul puhastame ära kõik energiakeskused ning selle tulemusena jõuad sügavamate taipamisteni iseendas. Terve nädala toetavad sind erinevad joogaseeriad, smuutid, värviteraapia ja hingamispraktikad. Loomulikult ei puudu ka taimevägi kui maagiline abiline. See on üks mõnus kogu organismi puhastamine ja selle juures ei pea end üldse näljutama. Nädala lõppedes tunned end energilisemalt ning sinu ainevahetus on kiirenenud! Mälu parandamine ja kergem enesetunne algab detox kuuri abiga.

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.