Parimad menstruatsioonivalu ja perioodilise akne leevendajad

Olles naine, tuleb meil kogeda elu tsüklilisust. See omakorda võib põhjustada mitmesuguseid füüsilisi sümptomeid, sealhulgas puhitus, rindade hellus, peavalud, lihasvalud ja väsimus. Lisame sinna juurde hormonaalsete muutuste tulemusena tekkinud nahaprobleemid nagu akne, rasune nahk või liiga kuiv nahk. Postituses jagame nippe, kuidas enda keha looduslikult toetada.

 

 päevavalu

 

Loodusega akne vastu

Angervaks ehk Filipendula ulmaria on ravimtaim, mida on traditsiooniliselt kasutatud selle põletikuvastaste ja valuvaigistavate omaduste tõttu. Taim sisaldab salitsülaate, mis on aspiriiniga sarnased ühendid ja aitavad vähendada põletikku ja valu.

Perioodiline akne ehk hormonaalne akne, on põhjustatud hormoonide taseme kõikumisest menstruaaltsükli ajal. Täpsemalt võib androgeenhormoonide suurenemine menstruaaltsükli luteaalfaasis põhjustada õlitootmise suurenemist, mis võib ummistada poore ja põhjustada selle tulemusena aknet.

Angervaks sisaldab salitsülaate, mis aitavad vähendada aknega seotud põletikku ja punetust. Lisaks suudab angervaks aidata reguleerida hormoonide taset, mis vähendab hormonaalse akne raskusastet ja ka sagedust. E-poest leiad hiljuti Buduaari Ilulemmik 2023 tiitliga pärjatud Clensik angervaksaõli.

Angervaksa tee on päevade perioodil asendamatu abiline, sest taime salitsülaatide sisaldus on see, mis suudab vähendada põletikku ja valu. Selle tulemusena saad aidata kehal leevendada menstruatsioonikrampe ja vähendada peavalu.

 

meigieemaldusõli ja näoõli

 

Mädakolded või liiga kuiv nahk

Raudrohi ehk Achillea millefolium on ravimtaim, mida on traditsiooniliselt kasutatud selle põletikuvastaste ja kokkutõmbavate omaduste tõttu. Taim sisaldab flavonoide, tanniine ja muid ühendeid, mis võivad hästi aidata vähendada põletikku ja reguleerida rasu tootmist nahas.

Raudrohu põletikuvastased omadused aitavad vähendada aknega seotud punetust, turset ja ärritust. Selle kokkutõmbavad omadused aitavad nahka pinguldada ja toniseerida, mis omakorda suudab toetada liigse rasu tootmise vältimist. Lisaks sisaldab raudrohi antioksüdante, mis aitavad kaitsta nahka vabade radikaalide ja keskkonna poolt põhjustatud kahjustuste eest. Need antioksüdandid toetavad rakkude taastumist ning parandavad naha üldist tervist ja välimust.

Raudrohtu on hea kasutada näoauruna, et aidata nahka puhastada ja rahustada. Meie valikust leiad CUPIK SOS õli, mis aitab perioodilise või isegi tõsisema akne korral. Liigse naha kuivuse korral on parim nahatugi CURETIK palsam.

Raudrohu tee on diureetikum, mis tähendab, et see võib vähendada puhitus ja veepeetust, mis on seotud premenstruaalse sündroomiga (PMS). Samuti aitab põletikuvastane toime reguleerida menstruaaltsüklit ja vähendada menstruaalkrampe. Selle kokkutõmbavad omadused võivad samuti aidata emakat toniseerida ja tugevdada. Taim avaldab ka rahustavat toimet närvisüsteemile, mis leevendab stressi ja ärevust menstruaaltsükli ajal.

 

näoõli

 

Kõhukrambid ja nendest vabanemine

Mungapipar ehk vitex agnus-castus on ravimtaim, mida on traditsiooniliselt kasutatud mitmesuguste naiste terviseprobleemide leevendamiseks. Taim sisaldab aktiivseid ühendeid, mis toetavad teatud hormoonide taseme tasakaalustamist organismis, sealhulgas prolaktiin ja progesteroon.

Menstruatsioonivalu on põhjustatud prostaglandiinide vabanemisest menstruatsiooni ajal. Prostaglandiinid on hormoonitaolised ained, mis põhjustavad emaka kokkutõmbumist, mis omakorda võib põhjustada valu ja ebamugavustunnet.

Mungapipar aitab reguleerida hormoonide taset, mis omakorda võib vähendada prostaglandiinide tootmist, mis tähendab mitte nii tugevaid või sootuks lühemaid menstruaalkrampe. Kõigele lisaks omab taim põletikuvastased omadusi, mis leevendab samuti menstruatsioonivaluga seotud ebamugavustunnet ja põletikku. Soovi korral proovi Biovea mungapipra kapsleid.

 

Väsimus ja päevad

Menstruaaltsükli ajal on väga oluline piisavalt magada. Püüa magada 7–8 tundi öösel ja proovi ka päeval powernap kiiruinakut.

Rohke vee joomine võib aidata vältida dehüdratsiooni, mis aitab vähendada liigse väsimuse teket. Püüa juua vähemalt 8 klaasi vett päevas ja kindlasti aitab vedelikku kehas hoida ka taimetee tarbimine.

Igati mõistetav on menstruatsiooni ajal tunne, kus ei tahaks füüsilist treeningut teha. Reaalsuses aga mõõdukas aktiivsus aitab vähendada väsimust ja tõsta energiataset. Proovi joogat või kõndimist, ideaalis vähemalt 30 minutit päevas.

Suurepärane joogapoos on nt. lapse poos, sest see asend aitab venitada alaselga ja vabastada pingeid vaagnapiirkonnast. Ka selili kerepööre aidatab leevendada pingeid seljas ja puusas. 

Paljud naised kogevad menstruaaltsükli ajal mitmesuguseid füüsilisi ja emotsionaalseid sümptomeid ning need sümptomid võivad oluliselt mõjutada elukvaliteeti. Ravimtaimed pakuvad terviklikku lähenemist menstruaaltsükli tervisele, toetades keha loomulikke protsesse ja tegeledes korraga leebel viisil mitme sümptomiga. Tee teadlik valik!

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published