Miks ja milliseid ravimtaimi kasutada looduskosmeetikas?

Kõik meie toodetes peituvad taimed on tuntud oma vägevate omaduste poolest. Need sisaldavad bioaktiivseid ühendeid, mis on läbi ajaloo omanud tervistavat mõju erinevatele kehaosadele ja haigustele ning neid on kasutatud traditsioonilises meditsiinis sajandeid. Kõigil neil taimedel ka kosmeetilised omadused ja neid kasutatakse sageli erinevates nahahooldus- ja juuksehooldustoodetes.

Ravimtaimed, mida kasutame, on mitmete sarnaste omadustega ja pannes erinevad taimed kokku, saame tugevama toime. Ürtidel on põletikuvastased ja rahustavad omadused, mis aitavad vähendada põletikku ja igapäevast nahaärritust. Lisada siia juurde veel antiseptilised omadused, mis aitavad võidelda bakterite ja seentega ning toetavad haavade või mikromarrastuste paranemist. Taimedel on ka antioksüdantsete omadused, mis aitavad kaitsta keha rakke kahjustuste eest ja toetada üldist tervist. Taimed sisaldavad lima, mis on looduslik niisutaja ja on ideaalne naha niisutamiseks või selle rahustamiseks.  Järgnevalt räägime lahti, mis taimi me kasutame ja miks.

 

ravimtaimed looduskosmeetikas

 

MaiWistiku valikus olevad õlipõhised nahahooldustooted on sulle kasulikud mitmel põhjusel:

  • niisutavad tõhusalt nahka ja hoiavad ära ketenduse. Need aitavad luua nahale kaitsebarjääri, mis takistab niiskuse kadu ja aitab hoida nahka terve päeva hüdreeritud.
  • on rikkad asendamatute rasvhapete, antioksüdantide ja muude toitainete poolest, mis on olulised terve naha säilitamiseks. Need toitained suudavad nahka toita ja kaitsta ning aidata parandada naha tekstuuri ja toonust.
  • nahale tihti õrnemad kui mõned veepõhised tooted, eriti kui sul on tundlik nahk. Need põhjustavad väiksema tõenäosusega ärritust, sest ei vaja keemilisi lisaaineid säiltiamiseks. Eriti võiks katsetada siis, kui sul on kalduvus allergilistele reaktsioonidele või muule nahatundlikkusele.
  • õlid suudavad tungida sügavale nahka, aidates toitaineid ja muid kasulikke ühendeid naha sügavamatesse kihtidesse viia. See on eriti oluline noorusliku ja särava naha säilitamisel.

 

Vereurmarohi nahaprobleemide leevenduseks

Vereurmarohi (Chelidonium majus) sisaldab mitmeid unikaalseid komponente.

Taimes on mitmeid alkaloide, millel on viirusevastased, antibakteriaalsed ja põletikuvastased omadused. Alkaloidid aitavad nahka rahustada ja tervendada. C-vitamiin, mis on antioksüdant, suudab kaitsta nahka vabade radikaalide kahjustuste eest. B6-vitamiin aitab kehal sünteesida aminohappeid, mis on vajalikud kollageeni tootmiseks ning vähendada soovimatute joonekeste teket. B6-vitamiin aitab ka reguleerida naha rasueritust ja vähendada liigset rasu teket.

Psoriaas on põletikuline nahahaigus ja vereurmarohi võib aidata edukalt vähendada põletikku ning leevendada sümptomeid nagu punetus ja sügelus.

CURETIK on parim tugi erinevate tõsisemate nahamurede korral.

 

Angervaks sobib igale nahatüübile

Angervaksas (Filipendula ulmaria) on imeline kasulike ühendite ja lima kombinatsioon, mis muudab taime eriti oluliseks aknele kalduva, rasuse või kombineeritud naha ravis. Sellegipoolest on ta ka suurepärane kuiva või tundliku naha rahustamiseks ja niisutamiseks.

Angervaksal, mis on tuntud ka kui Filipendula ulmaria, on nahale mitmeid eeliseid, mistõttu on see taim nahahooldustoodetes populaarne koostisosa. Kasutatakse õlides, puhastusvahendites, toonerites, maskides ja niisutavates kreemides.

Angervaks sisaldab salitsüülhapet, millel on põletikuvastased omadused ning seetõttu aidatab vähendada naha punetust, ärritust ja põletikukoldeid. Just salitsüülhape on põhjus, miks taim sobib ka aknele kalduva nahaga inimestele, sest hoiab ära pooride ummistumise ja soodustada rakkude vahetust.

Vananemisvastaste omaduste otsijale on hea uudis see, et ürt sisaldab tanniine, millel on kokkutõmbavad omadused ja need toniseerivad ning pinguldavad nahka. Angervaks sisaldab ka looduslikke happeid, mis aitavad nahka koorida, eemaldada surnud naharakud ja soodustada rakkude uuenemist. See toetab naha üldist tekstuuri ja toonust. 

Angervaks sisaldab ka flavonoide ehk antioksüdante, mis aitab kaitsta vabade radikaalide ja keskkonnastressorite põhjustatud kahjustuste eest.

Angervaksa leiad nii CLENSIK näoõlist kui ka HAPPIK näopalsamist.

 

näoõli ja meigieemaldusõli

 

Raudrohuga infektsioonide vastu

Raudrohi (Achillea millefolium) on ravimtaim, mida on sajandeid kasutatud mitmesuguste tervisega seotud probleemide leevendamiseks, aga ka nahahoolduses.

Raudrohi sisaldab flavonoide ja muid ühendeid, millel on põletikuvastased omadused. See muudab ta ideaalseks tundliku või ärritunud nahaga inimestele.  Ürdil on ka antimikroobsed omadused, mis elimineerivad mikroorganisme, mis omakorda võivad põhjustada aknet või teisi nahainfektsioone.

Taimes on peidus asuleen, mis on looduslik põletikuvastane ühend. Asuleeni leidub ka kummelis, kuid raudrohi sisaldab seda kasulikku ühendit suuremas kontsentratsioonis.

Raudrohi on looduslik ja õrn koostisosa, mis suudab parandada naha välimust ja tervist. Temas leidub tanniine, millel on kokkutõmbavad omadused, mis pinguldavad nahka ja parandavad selle tekstuuri. Lisaks sisaldab ta achilleiini, mis on samuti nahka pinguldav aine.

Taimes leiduvad ka seskviterpeenid, laktoonid, millel on põletikuvastased ja antimikroobsed omadused, mis aitavad leevendada akne ja muude nahainfektsioonidega seotud probleeme. Raudrohi tuleb üllatama FEMALE FORCE kehakoorijas ja CURETIK palsamis.

 

Põldosi pinguldab nahka

Põldosi (Equisetum arvense) on sajandeid meditsiinilistel eesmärkidel kasutatud taim, millel on mitmeid eeliseid ka nahale. 

Põldosi sisaldab flavonoide ja antioksüdante, mis on põletikuvastased ning kaitsevad keskonnastressorite eest.

Taimel on kokkutõmbavad omadused, sest sisaldab räni ja selle tulemusena pinguldab nahka. Räni on terve naha, juuste ja küünte jaoks hädavajalik mineraal. Räni aitab parandada naha elastsust, soodustada kollageeni tootmist ning vähendada peente joonte ja kortsude teket.

Ürt sisaldab mineraale nagu kaalium, mangaan ja magneesium, mis toidavad ja toetavad tervet nahka. Allantoiin on ühend, mis aitab kaasa haavade ja nahaärrituste paranemisele. Alkaloidid jällegi omavad põletikuvastased ja antimikroobsed omadusi, aitavad võidelda akne ja muude nahainfektsioonidega. Taim on meie näopalsamis HAPPIK.

 

looduslik kehaõli



Kummel on parim naha rahustaja

Kummel (Matricaria chamomilla) on ravimtaim, mida kasutatakse rõõmuga kogu perega või ka nahahoolduse protseduurides.

Kummel sisaldab flavonoide ja tänu sellele omab rahvustavaid omadusi ning vähendab põletikku. Kummel sisaldab asuleeni, matritsiini ja apigeniini, mis on kõik tugevad looduslikud põletikuvastased ühendid ja rahustavad nahka. 

Kummeli suurepärane eelis on tema rahuvtav toime, mis mõjub häst ka tundlikule nahale. See on üks peamine põhjus, miks tema on meie FRESHIK kreemdeodorandis, et ärritamise asemel nahka toetada ja punetust leevendada.

 

Punane ristik tasakaalustab hormoone

Punane ristik (Trifolium pratense) on ravimtaim, mis on tuntud naistetaim.

Punane ristik sisaldab fütoöstrogeene, mis on taimsed ühendid, mis aitavad tasakaalustada hormoonide taset kehas. Taim sisaldab isoflavone, millel on östrogeenitaoline toime nahale ja mis suudab parandada naha elastsust, vähendada peeneid jooni ja kortse ning toetada nooruslikumat välimust. Kõike eelneva pärast on just tema peidus meie BLOOMIK kehaõlis, et saaksid igapäevaselt hoida naha niisutatuna, aga samal ajal ka toetada hormonaalset tasakaalu.

Punane ristik sisaldab flavonoide ja antioksüdante, mis aitavad kaitsta nahka vabade radikaalide kahjustuste eest ning rahustavad nahka.

Taim sisaldab vitamiine ja mineraale, mis aitavad vähendada tumedate laikude teket või püsimist. Punane ristik sisaldab mineraale nagu kaltsium, magneesium ja kaalium, mis toetavad tervet nahka. Lisaks sisaldab ürt C-vitamiini ja kumariini, mis kaitseb nahka vabade radikaalide kahjustuste eest. E-vitamiini, mis aitab toetada naha niiskustasakaalu ja elastsust ning vähendada vananemismärke. Lisaks sellele suudab E-vitamiin aidata kaasa naha paranemisele pärast päikesekahjustusi või muid kahjustusi.

Kortsleht vähendab naha punetust

Kortsleht (Alchemilla) on ravimtaim, mida on sajandeid kasutatud ravi eesmärkidel.

Kortsleht sisaldab tanniine, millel on põletikuvastased omadused, mis rahustavad ja vähendavad põletikku, aga ka pinguldavad nahka. Sobib eriti hästi tundliku või ärritunud nahaga inimestele. Ürdis peituvad ellagitanniinid ja fütosteroolid aitavad vähendada naha punetust ja põletikulisi protsesse.

Taim sisaldab allantoiini, mis kiirendab haavade ja nahaärrituste paranemist. Selle taime omaduste hulka kuulub salitsüülhappe sisaldus, millel on võime vähendada naha põletikku ning seeläbi vähendada naha punetust, ärritust ja põletikulisi koldeid. See on ka põhjus, miks see taim sobib hästi inimestele, kelle nahk on aknele kalduv, sest hoiab poorid avatud ja soodustab rakkude uuenemist. Taime leiad BLOOMIK kehaõlist.

 

looduslik deodorant

 

Mänd on antibakteriaalne superstaar

Mänd (Pinus sylvestris) on puu, millel on nahale mitmeid eeliseid, mistõttu on see nahahooldustoodete populaarne koostisosa.

Mänd sisaldab ühendeid, millel on põletikuvastased omadused, mis aitavad  rahustada ja vähendada põletikku. Üks ainulaadne männi komponent, mida paljud teised ürdid ei sisalda on alfa-pineen. See on looduslikult esinev terpeen, mis annab männile omapärase aroomi ja tagabki männile põletikuvastased ja antimikroobsed omadused.

See taim sisaldab ka antioksüdante, mis aitavad kaitsta nahka vabade radikaalide kahjulike mõjude ja muude keskkonnastressorite eest. Antioksüdandid on ained, mis aitavad neutraliseerida vabade radikaalide negatiivset mõju organismile, ennetades seeläbi nahakahjustusi ja vananemisilminguid. Vabade radikaalide kahjustused tekivad kehas loomulike ainevahetusprotsesside ja keskkonna mõjude tagajärjel, näiteks päikesekiirguse, saastatud õhu ja suitsu kaudu. Antioksüdandid aitavad vähendada nende kahjulike mõjude ulatust ja on seetõttu kasulikud ka nahale.

Lisame siia juurde antibakteriaalsed omadused, mis aitab elimineerida baktereid ja muid mikroorganisme, mis võivad põhjustada nahainfektsioone.

Mänd sisaldab looduslikke ensüüme, mis soodustavad rakkude vahetust ja tänu sellele tagavad ühtlasema nahatooni. Samuti võib leida taimest asendamatuid rasvhappeid, mis aitavad kuiva või ärritunud naha niisutamise ja rahustamise korral. Mänd on meie kreemdeodorandis.

 

Pune leevendab ärritust

Pune (Origanum) on ravimtaim, mis sisaldab mitmesuguseid ühendeid, mis on nahale kasulikud. Üks peamisi punes leiduvaid ühendeid on karvakrool, millel on antimikroobsed omadused ja aitab võidelda aknet põhjustavate bakteritega.

Pune sisaldab ka tümooli, millel on antioksüdantsed omadused ja see aitab kaitsta nahka keskkonnamõjude eest. Lisaks on punes rohkesti vitamiine ja mineraalaineid nagu C-vitamiin, A-vitamiin ja kaltsium, mis toetavad naha tervist ja sära.

Pune eelis nahahoolduses on ka põletikuvastased omadused. Taim sisaldab ühendeid, mis suudab vähendada naha punetust, turset ja ärritust. See muudab ürdi suurepäraseks koostisosaks meie CUPIK SOS õlis.

 

eesti looduskosmeetika

 

Üldiselt on ravimtaimed rikkalikud looduslike ühendite allikad, mis suudavad pakkuda kehale mitmeid eeliseid nii sees- kui ka välispidiselt. Ürtide lisamine oma nahahooldusrutiini on suurepärane viis terve naha ja üldise heaolu toetamiseks.

 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published