Parim looduslik sääsetõrje

Soojad ilmad tähendavad grillihooaja algust, mille tulemusena kogunevad inimesed sageli õue, et nautida mõnusat grilli ja kokkamist. Väline seltskond aga tõmbab ligi erinevaid putukaid, keda meelitab loomulikult toidu lõhn. Suurenenud välitegevuste ja kõrgemate temperatuuride kombinatsioon loob putukate soodsa keskkonna.

Ümberringi sumisevad, toidule laskuvad või suisa hammustavad putukad võivad olla häirivad. Inimesed võivad ärrituda, kui nad pidevalt putukaid ära pühivad või hammustustega tegelevad.

Putukatest vabanemiseks kasutatakse sageli erinevaid strateegiaid nagu putukatõrjevahendid, tõrvikute kasutamine ja toidu katmine, et minimeerida putukate ligitõmbamist. Meie valikust leiad imelise suvise abilise CUPIK SOS õli, mis peidab endas maagilist piparmünti, raudrohtu, pune, neemi- ja oliiviõli.

 

 sääsetõrje

 

Miks ei ole sääsehammustused head?

Sääsehammustused põhjustavad tavaliselt sügelust ja ärritust. Kui sääsk verest toitumiseks nahka läbistab, süstib ta sülge, mis sisaldab valke ja antikoagulante. Need ained võivad mõnel inimesel käivitada immuunvastuse, mis põhjustab hammustuspiirkonna suurt sügelust, punetust ja turset. Hammustuse kriimustamine võib aga sügelust veelgi süvendada ja naha purunemisel põhjustada nahainfektsioone.

Mõnel inimesel võib sääsehammustuste korral tekkida allergiline reaktsioon. See võib ilmneda tugevama turse, punetuse ja sügelusena võrreldes tüüpilise sääsehammustusega. Rasketel juhtudel võivad inimestel tekkida süsteemsed allergilised reaktsioonid nagu nõgestõbi, hingamisraskused ja pearinglus. Need reaktsioonid nõuavad viivitamatut arstiabi.

Veel hullem on see, et teatud osa inimestest nagu väikelapsed, eakad ja nõrgenenud immuunsüsteemiga inimesed, võivad olla vastuvõtlikumad sääsehammustustega seotud terviseriskidele.

 

Parim looduslik sääsetõrje

Neemiõli on kõrgelt hinnatud selle insektitsiidsete omaduste poolest ning seda kasutatakse tavaliselt loodusliku sääsetõrjevahendina ja pestitsiidina.

Neemiõli peetakse sääsetõrjes imeliseks keskkonnasõbralikuks võimaluseks. Õli saadakse neemipuu seemnetest, mis on pärit Indiast ja see laguneb keskkonnas suhteliselt kiiresti, minimeerides selle mõju ökosüsteemidele.

Neemiõli sisaldab ühendeid, mida nimetatakse asadiraktiinideks, mis häirivad putuka hormonaalsüsteemi ning selle kasvu ja arengut. See võib suisa takistada putukate munade koorumist või vastsete küpsemist. Õlil on võime häirida sääskede toitumiskäitumist, muutes neile raskeks nahka torgata ja verest toituda.

Neemiõlil on tugev ja mõrkjas lõhn, mida paljud putukad peavad ebameeldivaks. Pealekandmisel toimib see tõhusa tõrjevahendina. Samuti saad CUPIK SOS õli segada veega ja kasutada seda pihustiga pudelis sääskede peletamise spreina. 

 

sääsetõrje


Kuidas valida õige neemiõli?

Veendu alati enne ostu, et see toode oleks kvaliteetne, puhas neemiõli ilma täiendavate lisandite või kemikaalideta. Neemiõli on väga kontsentreeritud ja seda tuleks enne nahale kandmist lahjendada. Meie CUPIK SOS õli sisaldab endas veel oliiviõli ning see lahjendus likvideerib nahaärrituse riski, pakkudes samas tõhusat tõrjuvust.

Juhul, kui soovid kasutada neemiõli loodusliku sääsetõrjevahendina, kanna lahjendatud segu nahapiirkondadele nagu käed, jalad ja pahkluud. Masseeri see hoolikalt naha sisse, sest vaid nii saad tagada ühtlase katvuse.

Neemiõli tõhusus sääsetõrjevahendina võib varieeruda sõltuvalt teguritest nagu temperatuur, niiskus ja sääskede aktiivsus. Kanna neemiõli uuesti iga paari tunni järel või vastavalt vajadusele, eriti kui higistad või oled vees olnud.

Väldi silma ja suhu sattumist, sest see võib põhjustada ärritust. Juhusliku kokkupuute korral loputa kahjustatud piirkonda põhjalikult veega.

Neemiõli kasutatakse ka traditsioonilises meditsiinis ja nahahooldustoodetes selle erinevate eeliste tõttu. Tal on antimikroobsed, põletikuvastased ja niisutavad omadused. Neemiõli kasutatakse seepides, losjoonides, kreemides ja juuksetoodetes, et aidata ravida aknet, rahustada nahaärritusi, niisutada kuiva nahka ning edendada tervete juuste ja peanaha tervist.

 

Piparmünt, raudrohi ja pune kui tõhusad sääsetõrjujad

Piparmündi eeterlik õli sisaldab selliseid ühendeid nagu mentool ja limoneen, mis sääskedele ei meeldi. Pune eeterlik õli sisaldab karvakrooli ja tümooli, millel on sääsetõrje omadused. 

Piparmündi, raudrohu või pune istutamine oma aeda või terrassile võib aidata sääski peletada, sest taime tugev aroom toimib loomuliku peletajana. Veel võid purustada mõlema lehti ja hõõruda neid nahale või aseta need väljas asuvate istumiskohtade lähedusse.

Lisaks võib kuivatatud pune põletamine tekitada suitsu, mis omakorda peletab sääski.

 

sääsetõrje

 

Oma naha eest on olulne hoolitseda ka pärast sääsehammustust, sest nii saad ebamugavaid sümptomeid leevendada. See võib olla eriti oluline, kui sul on mitu hammustust või kalduvus tugevatele reaktsioonidele.

Tugev kratsimine või sügamine võib põhjustada armistumist või hüperpigmentatsiooni. Hoolitsedes aga oma naha eest, saad vähendada armide tekkimise võimalust ja soodustada sujuvamat paranemist.

Neemiõli on hea abiline peale putukahammustust, sest temas on rahustavad ja põletikuvastased omadused, mis pakuvad leevendust. Sobib ka lastele, sest laseb neil magama jääda ja mitte hammustatud kohta katki kratsida. Leiad meie e-poest!

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published